Laster...

 

Kåråsen Gård ligger landlig til i Åsgreina ved foten av Romeriksåsen, med en fantastisk utsikt over kulturlandskapet mot Gardermoen der flytårnet rager opp i horisonten. Vi har mange gode morgenstunder med en av Romerikes flotteste soloppgang.

Gården består av skog, fulldyrket jord og kulturbeiter. På tunet ligger bolighuset fra slutten av 1800 tallet, et stabbur og vognskjul fra 1920 og en ærverdig driftsbygning fra 1916. Driftsbygningen består av stort flott verksted (ferdig). Stall til 6 hester, sal/utstyrsrom, bad med dusj/handicaptoalett og kjøkken/oppholdsrom står ferdig i løpet av 2017). Samt et stort rom i mellomlåven som det planlegges artige aktiviteter for store og små. Utearealene består av luftegårder til hest, plass til uteaktiviteter med hund og lek med spill. Ved terrassen kan vi varme oss foran peisen eller en tur i Jacuzzi på kalde dager. Etter hvert kommer det en grillhytte til sosialt samvær, god mat, overnatting og flott utsikt. Ridebane vil stå ferdig i høst, og rundkorall kommer i 2018.

Om oss

Heidi har regnskapsbakgrunn, og har langerfaring i administrativt arbeid. Hun har vokst opp med hest som hobby, og egen hest i ca 30 år. Hest har vært (og er) en viktig faktor i alle år med hensyn til mestring/omsorg og nærhet. Det har blitt mange timer i stallen både med egne, og andres barn. Skoleklasser/stellekurs for barneskole elever for å nevne noe. Har senere møtt ungdom/ voksne i forskjellige miljøer hvor hestene bidrar på mange forskjellige arenaer.

En uttalelse har vært: «Jeg hadde en dårlig dag, hvor ingenting stemte og hadde ikke lyst til noe. Etter noen timer i stallen, reiser jeg hjem i godt humør og skjønner ikke helt hva som skjedde. Samværet med hestene gjør noe med meg. Få kjenne på følelsen og være nær hestene».

Dyreassisterte Intervensjoner (DAI) – Samhandling mellom mennesker og dyr, har mye omtale i helsesammenheng i media om dagen. Heidi har vært på noen av disse kursene, og vil fortsette å gå på videreutviklende kurs slik at vi kan nyttiggjøre dette i hverdagen her på gården.

Finn-Ole jobber i bilbransjen med lang fartstid som leder og med gode kunderelasjoner. Han har samarbeidet med Barnevernet i 30 år, har lang erfaring med fosterbarn. Vi vil i tillegg benytte oss av ekstra ressurser utover vår formelle kompetanse på kort/lang sikt.

Vi har to hester, en shetlandsponni og en hund. Når fasilitetene er på plass, vil vi ønske flere dyr velkommen til oss. Geiter, katt, kanin, smågris og høner for å nevne noen.

Gården ble med i samvirket Inn på tunet Akershus i 2015, og godkjent som Inn på tunet gård av Matmerk i februar 2017. Vi har siden våren 2016 hatt barn på avlastning hver 3. helg via Barnevernet. I sommer har vi også hatt to uker med ferieavlastning.

Rett bak gården ligger skogen med mange fine turmuligheter til både fots, sykkel eller på hesteryggen. Kort vei til badevann og fisking. I skogen bak gården planlegger vi å bygge en gapahuk med bålplass vi kan gå på tur til. Vi kan også ta med hestene, da de får sin plass med egen mat. Der kan vi grille, lage god mat, finne roen, høre hestene spise høy og nyte den flotte utsikten.

Eksempel på aktiviteter kan være

Stell og ettersyn med dyr, tilrettelagt ridning, vedlikehold av gjerder, rydding av kulturbeiter, ungskogpleie, arbeid med ved, enkle reparasjoner/vedlikehold maskiner, kjøkkenhage, foredling av bær, matlaging/baking for å nevne noe.

Vi har en god frokost, og et varmt måltid hver dag. Aktivitetene varierer etter årstid, vær og hva som skjer på gården. Vi er opptatt av å tilrettelegge oppgaver som gir mestringsfølelse og meningsfull dag for hver enkelt bruker.  Det er viktig at alle blir respektert og føler seg akseptert.

Hos oss har vi noen grunnverdier som vi setter høyt :

ÅPEN OG ÆRLIG                OMTENKSOM    TRYGGHET           MESTRING          ALLE BLIR SETT OG HØRT

Når høsten og vinteren kommer og det ikke lenger er så fristende å være ute hele dagen. Da har vi innaktiviteter med blant annet å lage fine nyttige gjenstander av skiferstein fra gården og lage ting av lær og skinn eks belter, armbånd, hundebånd osv.

Vårt mål med å være IPT-tilbyder er at vi vet gjennom mange år som fosterhjem for barn med forskjellige diagnoser, avlastningshjem kan tilby noe helt unikt for hver og en som er hos oss.

Gården kan også benyttes som alternativ læringsarena for barn og ungdom som ikke trives i et vanlig klassemiljø, SFO tilbud, funksjonshemmede, arbeidstrening via NAV for de som av en eller annen årsak har vært ute av arbeidslivet en stund og ønsker seg tilbake og kunne tilby meningsfylte dagaktiviteter til tidlig-demente.  Kort fortalt, så ønsker vi å tilby de tjenestene som våre kunder har behov for. Vårt Inn på tunet tilbud på gården er under utvikling/oppbygging.

Heidi og Finn-Ole ønsker dere velkommen til gården, og vi skal gjøre vårt ytterste for at dere vil trives her sammen med oss i trygge omgivelser hvor alle blir sett og hørt. 

 

Kåråsen gård

Kontaktperson: Heidi Kåråsen
Adresse: Kåråsenveien 3, 2030 Nannestad
Kommune: Nannestad
Mobil: 919 13 586
E-post: heidi.karasen@gmail.com 

Tilbud: