Laster...

 

Kåråsen Gård ligger i Åsgreina i Nannestad Kommune, med en utsikt over kulturlandskapet mot Gardermoen. Gården består av skog, fulldyrket jord og kulturbeiter. På tunet ligger bolighuset fra slutten av 1800 tallet, et stabbur og vognskjul fra 1920 samt en ærverdig driftsbygning fra 1916. Driftsbygningen består av stort nytt verksted, stall til 6 hester, ridebane, salrom, HC-vennlig bad med dusj, kjøkken og oppholdsrom. Ved terrassen kan vi varme oss foran peisen, grille og ta en tur i Jacuzzi på kjølige dager. Rett bak gården ligger Romeriksåsen med fine turmuligheter til fots, sykkel og hest. Det er også kort vei til badevann og fiskemuligheter. Gården er godkjent som Inn På Tunet gård av Matmerk i februar 2017.

Om oss

På gården bor Heidi, Finn-Ole, 4 hester, en ponni, to kaniner, to kattunger og en hund. Flere dyr kommer også etter hvert blant annet høner og geit. Hun har 30 års erfaring med regnskap, lønn-personal, administrativt arbeid og har hatt egne hester og hunder i ca 30 år. Heidi har vært på flere kurs i dyreassisterte intervensjoner, og vil utvikle sin faglige kompetanse fortløpende. Heidi har i 2017 vært med i en arbeidsgruppe der Fagskolen Innlandet, avdeling for landbruk og helse-oppvekst arbeider med utvikling av studietilbud innen dyreassisterte intervensjoner.

Finn-Ole jobber i bilbransjen med lang fartstid som leder og er god til å bygge relasjoner og å se andre. Finn-Ole har samarbeidet med Barnevernet i 30 år, og har hatt ansvaret for to fosterbarn i hhv 20- og 7 år. Finn-Ole er aktiv i IPT tjenestene når det lar seg gjøre, ved siden av det forefallende på en gård. Vi har siden våren 2016 hatt barn på avlastning via barnevernet.

Dyreassisterte Intervensjoner (DAI) – Samhandling mellom mennesker og dyr, har mye omtale i helsesammenheng i media om dagen. Heidi har vært på noen av disse kursene, og vil fortsette å gå på videreutviklende kurs slik at vi kan nyttiggjøre dette i hverdagen her på gården.

Vi har med oss Cathrine Guttormsen som er osteopat, én pedagogisk leder, og én miljøterapeut som vil være en del av planleggingen og det pedagogiske og tilrettelegging mht aktivitetene. Cathrine og Heidi vil stå for de fleste av aktivitetene. Les mer om oss på våre hjemmesider

Aktiviteter

Vi er opptatt av å tilrettelegge oppgaver som gir mestringsfølelse og en meningsfull dag for at hver enkelt deltaker skal trives. Det er viktig at alle blir respektert og føler seg akseptert. Gården kan benyttes som alternativ læringsarena for barn og ungdom som har en utfordrende skolehverdag. Videre har vi fritidstilbud til barn og voksne, samt tilbud til funksjonshemmede, tidlig demente og flyktninger/aktiv nyankommet. Vi har også arbeidstrening via NAV, og tilbud til personer innen rus- og psykiatriomsorg. Kort fortalt ønsker vi å tilby de tjenestene som våre kunder har behov for og vi er villige til å tilpasse tilbudet til dette.

Eksempel på aktiviteter kan være:

• Stell, fôring og kos/lek med dyr
• Trene lydighet agility med hund
• Tilrettelagt ridning
• Enkelt skogsdrift, ungskogpleie og vedproduksjon
• Lettere gårdsarbeid som eks vedlikehold gjerder og lette maskiner
• Hagearbeid, kjøkkenhage, foredling, matlaging og ernæring
• Hobbyarbeid med lær og skiferstein
• Turer i skog og mark, lage klopper, grillsted, gapahuk
• Musikk, dans, yoga mm • ATW
• Lage hjemmeside, administrativt arbeid, regnskapsføring

En uttalelse fra en dag med hestene har vært:
Jeg hadde en dårlig dag, hvor ingenting stemte og hadde ikke lyst til noe. Etter noen timer i stallen, reiser jeg hjem i godt humør og skjønner ikke helt hva som skjedde. Samværet med hestene gjør noe med meg.
Få kjenne på følelsen og være nær hestene. Vi ønsker dere velkommen til gården, og vi skal gjøre vårt ytterste for at alle, både to- og firebeinte, skal trives her i trygge omgivelser.

Tilbud innen: Skole og oppvekst · Aktivitet-Trening-Arbeid-Språkpraksis · Barn og familie · Dagaktivitetstilbud

 

Gården er godkjent Inn på tunet tilbyder

Kåråsen gård

Kontaktperson: Heidi Kåråsen
Adresse: Kåråsenveien 3, 2030 Nannestad
Kommune: Nannestad
Mobil: 919 13 586
E-post: heidi.karasen@gmail.com 
Hjemmeside: www.karasengard.no

Kontakt IPT: Inn på tunet Norge SA
Region Sørøst v/ Ellen Ohlsson Ødegaard
Mobil: 407 60 297
E-post: ellen.odegaard(at)innpatunet.no