Laster...

Nordhagan gård  har Glomma som nærmeste nabo og ligger på en nordvent «flekk» helt skjermet fra innsyn. Her er det gode solforhold og god jord og med det et godt grunnlag for å kunne få en frodig kjøkkenhage eller gode avlinger på være seg gras eller andre nyttevekster. Det er en liten gård, selv eier de 53 daa og leier ytterligere 50 daa av naboen til beite. Pr nå er det kun produksjon av gras til eget bruk på eiendommen.

På gården er det i dag tre hester av rasen Gypsy Cob, en flott og allsidig brukshest til mange formål. Sigøynernes stolthet, laget for å trekke deres flotte husvogner i hjemlandet, de britiske øyer. Den er en minst like god allrounder som vår egen dølahest.

Bygningsmassen er variert i både utførelse og alder. Huset er selvoppført i 2014-16. Låven er pr i dag et restaureringsprosjekt som kom til gården etter krigen, stabburet har fått nytt tak, dette er fra århundreskiftet 1800-1900, det er et modul/plassbygd sauefjøs bygd i 2018, og pr nå fungerer noen gamle brakker som hønsehus og salrom. Ellers er gården utstyrt med en flokk høner og noen ender, kaninene Pia og Børre, hunden Zoe og katten Pus. Det jobbes også med å skaffe en liten flokk sauer til gården.

Om oss:

Marianne Ihlang er ansvarlig for IPT driften på Nordhagan gård. Marianne Ihlang har passert 30 år er tobarnsmor og bor sammen med Tor-Øyvind Robøle, en flink og allsidig fyr fra Valdres. Han jobber som flymekaniker og driver også et eget firma der han leier seg ut som mekaniker/altmuligmann. På sikt er det også tenkt at han skal bidra i IPT driften med sine tusen ideer.

Marianne har generell studiekompetanse fra Tegning, form og farge, uteksaminert i 2004. Hun har jobbet i restaurant og kafebransjen i nesten 5 år på heltid. De siste årene da som driver av en kafe på Årnes i «Bakeriet» kjeden.

Hun har jobbet et drøyt halvår i Australia som «cowgirl» eller «Jillaroo», der jobben besto i gjeting av kveg, gårdsarbeid, noe barnepass og ellers det som måtte være ønskelig. Hun har jobbet en sommer som ridende turguide oppunder Hallingskarvet og høsten 2011 begynte hun som grunnarbeider for et entreprenørfirma. Hun avanserte etter hvert til å bli maskinfører og har i dag kompetansebevis på diverse kjøretøy.

Marianne har hatt et ønske og en plan for å starte opp et IPT-tilbud hjemme på gården i menge år. Hun har et årsstudium på deltid på HiNT i studiet som het «Uteområde som læringsarena» og har et kurs i spesial pedagogikk. Hun har også studert «økologisk landbruk» ved HINN.

Marianne har de siste årene jobbet i skoleverket. Både i videregående- og ungdomsskole som assistent for elever med ulike utfordringer. I forbindelse med jobb i ungdomsskolen var hun også to dager i uka hos IPT tilbyder i «Fallet for alle». Her har hun tilegnet meg mye god erfaring med daglig drift av et IPT-tilbud og har en god sparringspartner i Margit som driver tilbudet der. Pr i dag er også familien på Nordhagan avlastningshjem for en gutt på 15 år.

Marianne har hele sitt voksne liv hatt en genuin interesse for folk i alle faser i livet. «Jeg synes det er spennende å se hva våre omgivelser og omstendigheter gjør med oss. Min tanke bak å drive et IPT-tilbud er at alle har noe positivt å bidra med til samfunnet og at det er en plass til alle, noen trenger bare å bli gitt en mulighet. Det finnes jobb til alle og jeg tror at en stor del av grunnen for at folk faller utenfor i dag er fordi de ikke føler tilhørighet eller aksept for sine ulikheter. Dette ønsker jeg å jobbe for å gjøre noe med.» - Marianne Ihlang

Aktiviteter:

På gården bor det flere dyr og disse inngår i det daglige arbeidet. Det gjelder både stell og bruk.

Vi har elva som nærmeste nabo og også et flott friluftsområde som byr på både fugletitting, fiske, sanking av mat fra naturen og andre fine naturopplevelser.

På eiendommen har vi også litt egen skog og også et lite sagbruk hvor vi vil lage materialer som kan brukes til diverse trearbeid. Både store og små prosjekter.

Kjøkkenhagen vår er også en del av opplegget, her gjør vi alt fra å så frø tidlig på våren til utplanting, stell og høsting. Når maten er høstet inn vil vi bruke dette i produksjon av andre godsaker som syltetøy, safter, gode middager og annet spiselig.

 

Tilbud innen: Skole og oppvekst · Aktivitet-Trening-Arbeid-Språkpraksis · Barn og familie

 

Gården er i prosess til å bli godkjent Inn på tunet tilbyder.

 

Nordhagan gård

Kontaktperson: Marianne Ihlang
Adresse: Ynsvegen 308
Kommune: Nes
Mobil: 995 65 444
E-post: marianne_ihlang(at)hotmail.com

 

Billedgalleri