Laster...

Nordhagan gård 

Om oss:

Marianne Ihlang er ansvarlig for IPT driften på Nordhagan gård. Marianne Ihlang er 33 år, tobarnsmor og bor sammen med Tor-Øyvind Robøle, en flink og allsidig fyr fra Valdres. Han jobber som flymekaniker og driver også et eget firma der han leier seg ut som mekaniker/altmuligmann.

Marianne har generell studiekompetanse fra Tegning, form og farge, uteksaminert i 2004. Hun har jobbet i restaurant og kafebransjen i nesten 5 år på heltid. De siste årene da som driver av en kafe på Årnes i «bakeriet» kjeden.

Hun har jobbet et drøyt halvår i Australia som «cowgirl» eller «Jillaroo», der jobben besto i gjeting av kveg, gårdsarbeid, noe barnepass og ellers det som måtte være ønskelig. Hun har jobbet en sommer som ridende turguide oppunder Hallingskarvet og høsten 2011 begynte hun som grunnarbeider for et entreprenørfirma. Hun avanserte etter hvert til å bli maskinfører og har i dag kompetansebevis på diverse kjøretøy.

Marianne har hatt et ønske og en plan for å starte opp et IPT – tilbud hjemme på gården. Hun har et årsstudium på deltid på HiNT i studiet som het «Uteområde som læringsarena» og arbeidet på Hvam VGS, som elev assistent på tilrettelagt avdeling, og har et kurs i spesial pedagogikk. Hun har også studert «økologisk landbruk» ved HINN.

Marianne jobber nå som elevassistent på Vormsund Ungdomsskole, med ansvaret for en enkelt elev, delt med en annen assistent. I denne jobben er jeg to dager i uka med som assistent for denne eleven i «Fallet for alle». Her har jeg tilegnet meg mye god erfaring med daglig drift av et IPT-tilbud og har en god sparringspartner i Margit som driver tilbudet der. Pr i dag er vi også avlastningshjem for ei jente på 15 år.

Marianne har hele sitt voksne liv hatt en genuin interesse for folk i alle faser i livet. Hun synes det er spennende å se hva våre omgivelser og omstendigheter gjør med oss. Min tanke bak å drive et IPT-tilbud er at alle fortjener en sjanse til og ALLE har noe å bidra med. Det finnes jobb til alle og en stor del av grunnen for at folk faller utenfor i dag er fordi de ikke føler tilhørighet eller aksept. Dette ønsker jeg å bidra til å gi et positivt løft.

 

Om Nordhagan gård:

Nordhagan gård har Glomma som nærmeste nabo og bor på en nordvent «flekk» helt skjermet fra innsyn. Gode solforhold og god jord, godt grunnlag for å kunne få en frodig kjøkkenhage eller gode avlinger på være seg gras eller andre nyttevekster. Det er en liten gård, selv eier vi 53 daa og leier ytterligere 50 daa av naboen til beite. Vi produserer pr nå gras til eget forbruk.

På gården er det i dag tre hester av rasen Gypsy Cob, en flott og allsidig brukshest til mange formål. Sigøynernes stolthet, laget for å trekke deres flotte husvogner i hjemlandet, de britiske øyer. Den er en minst like god allrounder som vår egen dølahest.

Bygningsmassen er variert i både utførelse og alder. Huset er selvoppført i 2014-16. Låven er pr i dag et restaureringsprosjekt som kom til gården etter krigen, stabburet har fått nytt tak, dette er fra århundreskiftet 1800-1900, det er et modul/plassbygd sauefjøs bygd i 2018, og pr nå fungerer ei gammel brakke som hønsehus og salrom. Ellers er gården utstyrt med en flokk høner og noen ender, kaninen Pia, hunden Zoe og katten Pus. Høsten/vinteren 2019 kommer det også sauer til gården.

Gården er under godkjenningsprosess hos Matmerk til å bli en godkjent IPT gård.


Nordhagan gård

Kontaktperson: Marianne Ihlang
Adresse: Ynsvegen 308
Kommune: Nes
Mobil: 995 65 444
E-post: marianne_ihlang(at)hotmail.com

Tilbud: Skole og oppvekst · Aktivitet-Trening-Arbeid-Språkpraksis · Barn og familie