Landbruket i Norge

Bryr bønder seg om mote?

Bønder er som folk flest – forskjellige. Noen bønder tilbringer det meste av dagen i praktiske arbeidsklær, mens andre er mer moteinteresserte. Når det kommer til merkeklær til barn, er det nok mest på skolen og ved finere anledninger at barn på gårder bruker slike klær. I fjøset er det mer praktisk med plagg som kan bli skitne uten at det gjør noe.

Kle barna for gårdsbesøk

Når du skal ta med barn på en gårdsferie, er det lurt å satse på plagg det ikke er så nøye med. Her kan merkeklær til barn hindre dem i å leke fritt med dyra og i gresset, for det kan fort dukke opp flekker som er vanskelige å fjerne. Velger du å bruke merkeklær til barn, finnes det derimot rikelig med andre anledninger det bare det beste er bra nok. Ikke alle barn liker å kle seg fint, men merkeklær er som regel veldig populært på skolen. Sats på plagg som har god kvalitet, og sjekk om du finner dem på tilbud eller om du kan få rabattkoder.

Klær og miljø

Det er mye fokus på klær og miljøproblemer. Klær bruker mange ressurser, så det gjelder å ikke kjøpe mer enn du trenger. Men du kan for eksempel satse på bærekraftig mote, som bidrar til å løse noen av problemene knyttet til klesproduksjon. Nå kommer det dessuten snart en ny åpenhetslov, som gir deg rett til å vite mer om hvor og hvordan klærne blir produsert. Da kan du bruke forbrukermakten din til å kreve endringer og kjøpe plagg som holder en høy standard.

Beskytt merkeklærne på gårdsbesøk

Dersom du plutselig får et innfall, og vil besøke en gård sammen med barna, kan du også beskytte merkeklærne deres med overtrekksklær når de skal hilse på dyrene. Alle besøksgårder har hansker, overtrekksklær, skotrekk og lignende. Kommer du til en gård som ikke er besøksgård, kan det derimot være vanskeligere å finne overtrekksklær for gjester, men du kan jo ta med deg egne overtrekksklær. Bare husk at du ikke har lov til å gå inn i et fjøs uten bondens tillatelse. Det handler ikke om at bonden har noe å skjule, men det gjelder veldig strenge smittevernregler på en gård. Du må alltid gå gjennom en smittesluse for å komme inn til dyrene, og der skal du vaske og sprite hendene og ta på deg smittevernutstyr. De fleste bønder slipper gjerne besøkende inn til dyrene, dersom du overholder smittevernreglene som gjelder.

Leave a Reply