Landbruket i Norge

Kredittkort til uforutsette utgifter

Uforutsette utgifter dukker som regel opp når det passer dårligst. Det er noe også de fleste bønder kan skrive under på. Og noen ganger er det ting du må ha der og da, selv om du kanskje ikke har nok penger på bankkontoen akkurat den dagen. Da er kredittkortet redningen.

Et ufortjent dårlig rykte

Kredittkort har fått et litt ufortjent dårlig rykte. Ja, det er noen som tar opp så stor gjeld at de ikke klarer å betale tilbake pengene, men de aller fleste klarer faktisk å holde styr på gjelden sin, og betale tilbake det de skylder. Kredittkort kan noen ganger også være en ekstra sikkerhet, for eksempel ved netthandel. Mange betaler til og med tilbake hele kredittregningen når den kommer, og unngår dermed renter. Kredittkort gir deg sjansen til å handle ting du trenger akkurat når du trenger dem, enten det er en reservedel eller viktige medisiner til et av dyrene på gården. Slike ting kan ikke vente til det kommer inn penger på kontoen. Med kredittkort kan du få tingene umiddelbart, og du betaler tilbake når du får inn penger.

Utnytt tilbud

Kredittkortet lar deg dessuten utnytte gode tilbud. Hvis det er noe du vet du trenger, og det er på salg, kan du kjøpe det akkurat den dagen prisen er lav. Det er jo ikke sikkert tilbudet gjelder fram til du får inn penger på brukskontoen din. Har du hobbyhøns, og kommer over billig hønefor er det jo greit å kjøpe en ekstra sekk, selv om du har litt igjen. Du vet jo at du trenger den nye sekken når den forrige er tom, så bruk kredittkort til å utnytte tilbud. Men i disse tilfellene er det viktig å betale tilbake raskt for å slippe renter. Hvis det tilkommer renter, kan jo sekken bli dyrere enn den ville vært til vanlig pris.

Sammenlign kredittkort

Som med alle tilbud og tjenester, er det lurt å sammenligne mange ulike kredittkort før du velger det som passer for deg. Noen har dessuten flere kredittkort, men da er det ekstra viktig å holde god oversikt over det samlede beløpet du skylder. Husk at sammenligning av kredittkort handler mer om å se på renter og kredittgrense. Mange av kortene kan også gi deg ulike ekstrafordeler, for eksempel forsikringer eller bonuser.

Leave a Reply