Landbruket i Norge

Mote på gård og på vei

Før i tiden var det lite fokus på hvordan man tok seg ut når man jobbet på gård. Fortsatt er både dyr og avling det viktigste. Samtidig er det ingenting i veien for å tenke litt på hva man har på seg. Mote og trender er ikke bare noe som hører byen til. Har man lyst til å kle seg fint er det bare å utfolde seg, uansett hvor man er! Ingen kan sette grenser for fantasien.

Sko med høye heler lønner seg kanskje ikke, men passform og farger må det være lov å ha det gøy med. Det er ikke slik at selv om du jobber på gård, så må du kle deg i røde og hvite ruter, med dongeribukser og boots. Du trenger ikke bare være cowboy for å arbeide på gård. Det er ingenting i veien for å kle seg som en elegant dame, selv om arbeid og dyrehold tar mye av dagen. Hvis man besøker sider hvor man får kjøpt bukser til dame er det rett og slett utallige muligheter

Samtidig er det viktig å huske at bukser til både damer og herre ikke alltid er laget for så tøft arbeid som livet på gård kan være. Fokusområdet bør derfor være å finne bukser som kombinerer trender, sikkerhet og slitesterke materialer. Å sikte seg inn mot bukser som er laget av dongerimaterialer er derfor ingen dum idè. Som tidligere nevnt er det kanskje litt tradisjonelt, men man behøver jo samtidig ikke å skaffe seg bukser med elendig passform og i den klassiske blå fargen. Det er kanskje ikke nødvendig å skaffe seg bukser som er høye i livet, eller for vide ved leggene, men det finnes likevel så mye fornuftig å velge i.

Når det gjelder overkroppen er det selvfølgelig like mye fornuftig å velge i. Den tradisjonelle flanellskjorter er alltid en slager, men da blir man fort seende helt lik ut som hver eneste bonde i hele verden. Turklær og arbeidsklær kommer i en rekke farger og fasonger nå til dags, og har rett og slett blitt mote. Du får moteriktige dongerijakker, fleecejakker og jakker i alle former og fasonger.

Samtidig er det viktig å huske på at du aldri blir en ekte bonde om du ikke har en liten cowboyhatt liggende. Det er mye tradisjonelt du kan fikse på, men akkurat når det gjelder dette temaet bør du nok la fantasien bli værende hjemme. Dette er rett og slett hellig. Ja, du har lov til å rydde den bort, men et eller annet sted bør nok cowboyhatten ligge.

Da er det bare å si lykke til med jakten på din fremtidige gårdsmote. Sauene og kyra dømmer deg ikke!

Leave a Reply