Utfordringer innen landbruket

Bli rik på landbruk?

I dag er det mange som vegrer seg for å drive med landbruk. Vi skal ikke legge skylden på noen, men det er jammen ikke lett å være bonde i dag. Men det betyr ikke at det er umulig å bli rik på landbruk. Det vil si, du bør kanskje vurdere å legge inn flere faktorer for å lykkes med det.

Mange tror at å låne penger medfører risiko og er negativt. Men det er ikke helt riktig. Belåning kan faktisk være med på å realisere drømmen om bondegård og dyrehold. Men det bør gjøres riktig, og ikke uten å ta sine forhåndsregler først.

Planlegg, vurder og finn ut hva markedet etterspør

Er det noe som er sikkert, så er det at nordmenn ønsker kortreist mat som er sunn og veldig godt. Vi har mange flere muligheter med norske matvarer enn vi er klar over. Du kan lage dine egne oppskrifter, vise det frem på sosiale medier og begynne å gi kurs. Da kan du kombinere gårdsdrift med utleie av lokaler, safari i norsk natur eller fortelle dem historier fra en annen tid.

Det som er viktig å gjøre før du skal låne penger er:

  • Finn ut hva potensialet for gården er
  • Sjekk ut hva det vil koste å investere
  • Spør folk i nærområdet hva de ønsker
  • Fortell hele verden om deg selv
  • Ha godt humør og pågangsmot

Gårdsdrift er absolutt noe for kvinner

Mange kvinner har ikke den erfaringen som menn har, fordi de tradisjonelt sett ikke har hatt odelsrett. For kvinner er det ingen hindring som vet hva de vil. Har du for eksempel interesse for garn og strikke-kultur, så skaff deg noen unike sauer og selg ulla for det den er verdt! Invester i det som skaper verdi.

Utfordringer innen landbruket

Leave a Reply