Landbruket i Norge

Livets sirkel på gården

Når man jobber på gård, så kommer man svært nærme både livet og døden. Man er der for å hjelpe dyrene sine å få unger, man fostrer dyrene opp og mater dem og så sender man også noen av dyrene bort for slakting. Det er få steder man er så nærme døden som på gården. Det gjør at man får et helt spesielt forhold til både livet og døden. Det gjør at det rett og slett blir mer naturlig. Det er ingen tvil om at landbruk er mer enn bare matproduksjon. Det er et helt like økosystem. Så hvordan ser man livets sirkel utfolde seg på gården?

Sesonger

På gården så snakker man veldig mye om ulike sesonger. Det finnes en sesong for alt. Man skal så, pleie og høste. Også starter man om igjen. Det gjør at man kommer inn i en rytme som for mange passer svært godt. Det er derfor mange trives som bønder. Det er en egen tralt rett og slett. Man skal ikke stikke under en stol at det er veldig mye arbeid, men det er viktig å få fram at det er en jobb som mange faktisk elsker. Selv om mange mener at norsk landbruk er en risikosport, så er det faktisk en sirkel av liv der som mange trekkes mot. Det å komme så nær naturen er for mange helt magisk. Det å lage et liv der man selv kan fø seg selv og sin familie er noe mange burde bli med på.

Når man jobber på gård, så er det jo sånn at dyrene på et eller annet tidspunkt må sendes til slakting. Dette er noe mange ikke orker å tenke på, men det er utrolig viktig å snakke om det hvis det er noe du føler i forhold til det.

Snakk om døden

Man snakker ikke så ofte om døden med venner og familie, men det burde man begynne å gjøre. Det er flere begravelsesbyrå som f.eks begravelsesbyrå i Lillestrøm som kan hjelpe deg med å få til en samtale om døden. Dette kan handle om hva man tenker i forhold til familie, hvordan man vil ha begravelsen sin etc. Det er også veldig lurt å sette opp et testamente. Dette kan Begravelsesbyrå Lillestrøm hjelpe deg med. Hvis de ikke kan svare på dine konkrete spørsmål, så finner de garantert noen som kan gjøre det.

Det å jobbe på gård er ikke bare liv og død, det er også mye glede og utrolig mange fine opplevelser hele tida. Det er ikke bare koselig, men det er også vanvittig givende. Det er en grunn til at det fortsatt finnes så mange bønder i Norge som elsker jobben sin mer enn noe annet.

Leave a Reply